La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments informa que continua activada la fase d’alerta el Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT).

Segons les darreres informacions que han arribat al Centre d’Emergències de Catalunya, un cop han arribat els tècnics al lloc de l’accident, al voltant de les 13.00 hores, han començat les maniobres de transvasament del gas natural liquad que hi ha a l’interior de la cisterna bolcada. Es farà una primera maniobra en què es transvasaran 9.000 litres del gas dels 19.000 que porta la cisterna per intentar aixecar-la. Fins allà també s’ha desplaçat una altra cisterna i dues grues de gran tonatge.

Cal recordar que el camió, que circulava en sentit Barcelona per l’autopista AP-7, ha fet una sortida de via i ha bolcat. El camió cisterna, que transportava gas natural liquad, pertany a l’empresa Transmol i el seu destí era l’empresa Energyworks S.L, d’Osca.

Segons informacions del Servei Català de Trànsit, continua tallada la circulació a l’autopista AP-7 en els dos sentits de la marxa. Els desviaments es fan per la carretera N-340.

Cerdanyola del Vallès, 11 de maig de 2007

13.30 hores