La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments per ancorar els 2 flancs de l’incendi del Bages en les carenes en què es troben hores d’ara; la carena de l’Obaga Fosca pel flanc esquerre i els Cellers de la Serra, al flanc dret. El punt en aquests moments més actiu és el proper a Fucimanya, al flanc esquerre. El cap de l’incendi es troba aturat en paral·lel a la carretera C-16, entre Balsareny i Sallent.

Noranta-vuit dotacions de Bombers hi treballen, actualment. Amb l’ocàs, els mitjans aeris s’han començat a retirar. A més, també hi treballen cubes de 9 ADF’s de la zona.

Un total de 5 bombers han resultat ferits: un d’ells, amb cremades lleus a la cara i que s’ha reincorporat al servei després de ser atès per l’equip mèdic dels Bombers de la Generalitat; un segon, intoxicat pel inhalació de fum, atès també per l’ambulància dels Bombers, que l’està evacuant hores d’ara a la Vall d’Hebron de Barcelona; un tercer i un quart, amb esquinços de turmell i un darrer, amb cremades de primer grau a la cara i de segon a les mans, evacuat a l’Hospital de Manresa.

Les flames han afectat un centre distribuïdor d’electricitat, que nodreix de servei tan sols a un abonat. També han cremat pallers i elements exteriors de 3 granges, així com instal·lacions d’Iberpotash. Dues autobombes dels Bombers han quedat igualment afectades per l’incendi.

Segons les últimes dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, han cremat unes 903,5 hectàrees de vegetació de pi blanc i matolls. Per municipis, a Balsareny se n’han cremat 860, a Castellnou de Bages, 35 i a Sallent, 8,5.

Cerdanyola del Vallès, 18 de juliol de 2005

21’40 hores