La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que 17 dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen des de les 23’06 hores en una explosió que ha tingut lloc en un edifici al centre de Tarragona, al número 72 de la Rambla Nova. L’explosió, les causes de la qual s’han d’investigar, ha fet ensorrar les dues darreres plantes d’aquest bloc, que fa cantonada amb el carrer Fortuny.

Les primeres tasques dels Bombers, assegurat el perímetre de seguretat, han consistit a rescatar les persones que havien quedat colgades sota la runa; en total, 9 persones. D’aquestes, el Centre d’Emergències de Catalunya ha confirmat que 2 han perdut la vida. Es tracta de dos menors d’edat. De la resta de persones afectades, es tem per la vida d’un adult. Dues persones més han resultat ferides i es troben en estat crític. Una més està ferida greu i 3 més estan ferides però fora de perill. Es desconeix, en aquests moments, tant la identitat dels afectats com si es tractava de vianants o de veïns de la finca ensinistrada.

Tècnics de Gas Natural s’han desplaçat al lloc del sinistre i es troben de retén, esperant a què els permetin l’accés a l’edifici per investigar si l’origen de l’explosió s’ha degut a un problema relacionat amb la instal•lació del gas. En aquests moments, hi ha risc d’esfondrament de la resta de l’edifici.

00’50 hores