● La directora general de Prevenció Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau i el cap de la Divisió Operativa, Toni Rifà, acompanyaran l’expedició catalana

●  La trobada es farà del 9 a l’11 de maig a la població d’Elx

● L’equip format pels bombers del parc de Sabadell seran els representats del cos de Bombers de la Generalitat

Els propers dies 9, 10 i 11 de maig, se celebra a Elx la III Trobada Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit, organitzada pel Consorcio Provincial Para el Servicio de Prevención y Extinción de Incendios y Salvamento de Alicante, i per l’associació APRAT (Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico).

En aquesta trobada, on participen 22 equips de bombers de tot l’estat espanyol, hi participarà l’equip format pels Bombers del parc de Sabadell com a representants del cos de Bombers de la Generalitat. Cal recordar que aquest va ser l’equip vencedor del III Concurs d’Excarceració que va tenir lloc a mitjans de març a Mataró. Els bombers de Sabadell marxaran cap a Elx demà dimarts a les 12.00 hores des de la seu de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, a Cerdanyola del Vallès.

La directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau, i el cap de la Divisió Operativa dels Bombers de la Generalitat, Toni Rifà, acompanyaran des de dimecres l’expedició catalana que participa a la trobada.

El principal objectiu d’aquesta cita és el de facilitar l’adquisició de nous coneixements i intercanviar experiències entre tots els equips participants, per tal de millorar les tècniques d’excarceració, que és una tècnica que utilitzen els bombers per rescatar persones que han quedat atrapades a l’interior d’un vehicle a causa d’un accident de trànsit.  Per tant, es tracta més d’una trobada formativa que no pas d’una competició esportiva.

El dimecres 9 de maig, la trobada s’obrirà amb una jornada tècnica i al migdia es farà l’acte d’inauguració. A partir del dijous 10, els equips, que estaran formats per un comandament, un sanitari i tres bombers, començaran la seva participació. Els exercicis es faran al Parque Comarcal de Bomberos del Baix Vinalopó, a Elx.

Cada equip realitzarà dues maniobres: una d’”Il·limitada” en què disposaran de 20 minuts per fer l’exercici, i una altra de “Ràpida” en què el límit de temps serà de 10 minuts.

El divendres 11 de maig, i un cop hagin finalitzat totes les maniobres dels equips, tindrà lloc la cerimònia de clausura i el lliurament de premis. Els equips que rebran aquest premi seran: els tres primers de la classificació general, els tres millors en les maniobres il·limitades i els tres millors en les maniobres ràpides. D’altra banda, també seran premiats el millor comandament d’equip, el millor sanitari i el millor equip tècnic.

Els cinc primers equips millor classificats en aquesta III Trobada Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit, tindran assegurada la seva participació al “World Rescue Challenge”, que enguany es celebrarà a Barcelona entre el 15 i el 19 d’octubre.