La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat han finalitzat ja les tasques de salvament en l’edifici de Tarragona en què anit hi va haver una explosió seguida d’un ensorrament. En aquests moments, tan sols resta al lloc del sinistre una dotació. La resta s’hi ha retirat a primera hora de la tarda i de forma progressiva després que es localitzés colgat sota la runa el cos sense vida d’un veí, a qui es trobava a faltar des d’ahir mateix. A les 16’00 hores, l’Hospital infantil Sant Joan de Déu de Barcelona certificava al Centre d’Emergències de Catalunya la mort del nadó d’un mes de vida.

Segons informa l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, el ciutadà alemany de 53 anys continua en estat crític tot i que hores d’ara roman estable dins la gravetat. L’altre home, de 41 anys, està fora de perill i conscient.

Bombers de la Generalitat han acompanyat aquesta tarda les 6 persones de les 2 cases evacuades com a mesura preventiva perquè recollissin algunes pertinences per passar la nit fora de casa. Posteriorment, els han acompanyat fora dels seus pisos, a on no podran tornar fins que ho dictaminin els tècnics.

En aquests moments, i un cop els Bombers han acabat la seva tasca (que van començar anit, a les 23’06 hores), seran els tècnics i les autoritats municipals qui es faran càrrec de gestionar la retirada de la runa i l’enderroc de l’estructura del bloc que encara queda dempeus.

La consellera d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, atendrà els mitjans de comunicació a la seu municipal de Tarragona (plaça de la Font) a partir de les 20’00 hores d’avui.

19’15 hores