Les pluges caigudes arreu del país continuen generant avisos pels Bombers de la Generalitat. Des de les 20’00 hores i fins les 21’00 hores d’aquest vespre, els Bombers han rebut un total de 97 avisos, tots ells a causa del vent i de la pluja. Per regions d’emergències s’han distribuït de la següent manera:

 Regió d’Emergències de Girona: 1

 Regió d’Emergències de Tarragona: 8

 Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre: 0

 Regió d’emergències de Lleida: 1

 Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 23

 Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 63

 Regió d’Emergències Centre: 1

De tots aquests avisos són destacables els 22 rebuts al Baix Llobregat, els 15 de la comarca de l’Anoia, els 13 del Garraf i els 11 a l’Alt Penedès. Dels serveis que han atès Bombers aquesta tarda, en aquestes comarques, cal destacar-ne un de les 19’04 hores a Cornellà de Llobregat on han caigut diversos maons de la part posterior d’un edifici situat a l’Avinguda República Argentina número 64. Els maons han anat a parar a un pàrquing i no ha causat ferits. Fins al lloc del sinistre s’hi han desplaçat un total de 2 dotacions que han acabat de treure els maons que perillaven en caure.

D’altra banda, 19’34 hores els Bombers s’han desplaçat al passeig Marítim número 45 de Castelldefels on ha caigut una paret d’un xiringuito d’obra sense causar-ne ferits. D’altra banda, a les 19’10 hores els Bombers han estat alertats que havia cedit una de les parets laterals d’un supermercat situat al carrer dels Drets Humans número 5, a Sitges. En aquest servei, tampoc hi hagut persones ferides

També cal remarcar els 20 avisos que s’han rebut, en aquesta última hora, a la comarca del Maresme. En aquesta zona, i fins les 21’00 hores, no hi ha cap servei destacable, i  Bombers són reclamats per treure aigua de baixos, locals,  pàrquings i de la via pública i per retirar algun arbre que, o bé a caigut o bé està a punt de caure.

El Servei Català de Trànsit informa que ja s’ha restablert el trànsit a la carretera C-245 a Castelldefels. Tot i això, en aquests moments, hi ha incidències en 3 carreteres afectades per esllavissades: la BV-2241 a Piera, la B-224 a Vallbona d’Anoia i la C-15 a Vilanova i la Geltrú.

D’altra banda, Aena ha informat que aquesta tarda 2 tornados han creuat la pista de l’aeroport del Prat de Llobregat que ha desplaçat vehicles i 2 avions aparcats. Cap persona ha resultat ferida.

Segons les informacions facilitades per Renfe, està tallat el trànsit ferroviari entre el Prat de Llobregat i l’aeroport.

Cerdanyola del Vallès, 7 de setembre de 2005