Bombers continuen treballant per estabilitzar l'incendi del Baix Camp i el Baix Ebre

query_builder   11 abril 2006 00:45

event_note Nota de premsa

Bombers continuen treballant per estabilitzar l'incendi del Baix Camp i el Baix Ebre

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per estabilitzar l’incendi que afecta des d’aquesta passada tarda a les comarques del Baix Camp i el Baix Ebre. Un total de 60 vehicles terrestres es troben en aquests moments desplaçats al lloc de l’incendi.

Segons les últimes valoracions per part del cos d’Agents Rurals, l’incendi forestal hauria cremat més de 700 hectàrees, tot i que aquest incendi continua actiu i aquesta extensió encara pot augmentar.

Recordar que s’han desallotjats 2 càmpings situats al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant: Templo del Sol (120 persones) i Cala d’Oques (21 persones). D’aquestes persones, 20 es troben al poliesportiu de l’Hospitalet de l’Infant, lloc que l’ajuntament ha habilitat per acollir-los. La resta de persones desallotjades han retornat als seus habitatges, o bé han optat per anar a un altre càmping que ha posat a la disposició un dels propietaris d’un dels càmpings.

A més, també s’han desallotjat els treballadors de la central tèrmica de cicle combinat que s’està construint al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. També s’han desallotjat els treballadors i els vehicles de l’àrea de servei de l’autopista AP-7 a l’Hospitalet de l’Infant.

En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat treballen per evitar que l’incendi no afecti a les zones més vulnerables que es troben situades a la banda litoral. En aquesta zona, a banda de nuclis habitats, com són els 2 càmpings desallotjats, també hi ha la central nuclear Vandellòs II, la qual des de la setmana passada està en aturada tècnica, i on s’hi ha desplaçat un important contingent de vehicles dels bombers que protegeixen l’entorn de les instal·lacions.

A més, els equips d’emergència també han pres especial atenció al PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) de Rojala-Platja del Torn del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Recordar que, per que fa a les comunicacions, continuen tallades l’autopista AP-7 i la carretera N-340 a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, i es desvia el trànsit per la carretera C-44 i la C-12. A més, la companyia Renfe, manté tallada la circulació de trens entre els municipis de l’Aldea i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil manté activada la fase d’Emergència 1 de l’Infocat (Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya) des de les 23’00 hores.

00.45 hores

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined