La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que 5 persones han resultat mortes a causa de l’esfondrament de l’immoble del número 3 del carrer Sant Bonifaci, tot i que no es descarta que encara quedi alguna persona atrapada sota la runa, pel que Bombers continua amb les tasques de desenrunament.

D’altra banda, i segons les darreres informacions, en el moment de l’ensorrament 2 persones haurien pogut sortir il·leses i marxar del lloc dels fets. Posteriorment ha estat possible contactar amb ells fet que ha permès treure’n informació que ha donat indicis del número de gent que hi havia a l’interior de l’immoble. Segons aquestes informacions podria ser que en el moment de l’ensorrament hi haguessin 12 persones, totes elles homes de nacionalitat marroquina, a l’edifici.

A més, 4 persones més que també es trobaven a l’interior de l’edifici en el moment de l’esfondrament, han resultat ferides de diversa consideració: dos ferits lleus, que han sortit pel seu propi peu, traslladats als hospitals d’Igualada i Martorell i que ja han estat donats d’alta, i dos ferits menys greus que, tot i les dificultats, han estat rescatats per efectius dels Bombers d’entre les runes, que han estat evacuats a l’Hospital d’Igualada.

Cal recordar que els Bombers han estat alertats a les 02’47 hores de l’esfondrament de l’edifici de 3 plantes. Tot sembla indicar que la paret que separa aquest immoble de l’edifici del número 1, que estava deshabitat, i ha causat l’ensorrament. Els edificis del costat també han quedat greument afectats, sobretot el del número 5 del qual s’ha hagut de desallotjar un matrimoni que ha estat acollit a casa d’un familiar sense patir cap ferida.

En les tasques de desenrunament i recerca hi han treballat efectius dels Bombers de la Generalitat  que han estat recolzats per membres de la unitat GRAE (Grup de Recolzament d’Actuacions Especials) que estan especialitzats en les tasques de rescat en situacions de dificultat.

 

10’40 hores