Els Bombers de la Generalitat, juntament amb màquines pesants, continuen treballant en les tasques de desenrunament a l’interior del túnel de Vielha.

Segons les darreres informacions, haurien cedit uns 50 metres de fals sostre de la prolongació de la boca nord del túnel. A causa del despreniment, un turisme que estava estacionat ha resultat afectat. Tot i que la primera inspecció ocular ha descartat que hi hagués persones ferides ni cotxes atrapats, caldrà esperar a treure la runa acumulada per acabar de confirmar que no hi hagi ni persones ni vehicles sota la runa.

Recordar, que segons informa el Servei Català de Trànsit informa que la circulació al túnel de Vielha continua tallada en els dos sentits de la marxa. El trànsit es desvia pel Port de la Bonaigua (carretera C-28) on està restringida la circulació als vehicles de tercera categoria. L’únic accés possible que tenen aquests vehicles és per l’interior de França. Està previst que aquesta restricció es mantingui al llarg de les pròximes hores.

Fins que la zona no estigui del tot sanejada i no es garanteixi que els vehicles puguin circular amb seguretat, no es restablirà la circulació a l’interior del túnel, per la qual cosa les tasques de desenrunament i sanejament es podrien allargar tota la nit.

Per la seva banda, el departament de Política Territorial i Obres Públiques ha establert un dispositiu especial a la carretera del Port de la Bonaigua per reforçar els equips de manteniment i assistència i per mantenir en les millors condicions possibles la circulació en aquesta via. Hores d’ara, no és necessari l’ús de cadenes.

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, s’està desplaçant  a Vielha e Mijaran.

Cerdanyola del Vallès, 11 de febrer de 2007          

20.15  hores