La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments manté activada la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya, Neucat, d’acord amb les prediccions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

L’activació es manté en aquelles comarques en què, segons el darrer butlletí de l’SMC, és MOLT PROBABLE i PROBABLE que fins a les 01.00 hores d’aquesta propera matinada s’acumulin gruixos de neu de més de 5 centímetres en cotes superiors als 600 metres.

Les comarques afectades segons el grau de probabilitat són:

MOLT PROBABLE: Val d’Aran

PROBABLE: Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Garrotxa, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Ripollès

A les comarques del Baix Empordà, el Berguedà, el Gironès, el Maresme, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Vallès Oriental és POSSIBLE que es puguin produir precipitacions en forma de neu, i per tant es manté la pre-alerta del Neucat (que no implica l’activació del pla en aquestes comarques).

Segons les prediccions, a la Val d’Aran, i al nord del Pallars Sobirà i de l’Alta Ribagorça, les quantitats poden ser superiors i per sobre dels 1.000 metres es podran acumular més de 20 cm de neu.

Segons informacions del Servei Català de Trànsit, a causa de la neu és obligatori l’ús de cadenes a l’accés del Pla de Beret (C-142b), i a la C-28 al Port de la Bonaigua. A més, a Bossò i al túnel de Vielha està restringida la circulació dels vehicles de 3a categoria.

Davant d’aquesta previsió, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana recorda que:

§  cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació.

§  si heu d’agafar el cotxe i desplaçar-vos per qualsevol de les comarques que es poden veure afectades per la neu, cal que feu seguiment de l’estat de la xarxa viària a través de:

 - telèfon d’informació ciutadana, 012

 - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

 - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques,

§ trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència,

Cerdanyola del Vallès, 19 de març de 2007

14.30 hores