Actualització del pla NEUCAT

query_builder   7 gener 2006 10:58

event_note Nota de premsa

Actualització del pla NEUCAT

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que continua activada la fase d’alerta del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya, NEUCAT a les comarques de la Garrotxa, Osona, el Ripollès, la Selva i el Vallès Oriental.

Segons les darreres informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya és probable (entre el 30% i el 70% de grau de probabilitat) que en aquestes comarques s’acumulin gruixos de neu de més de 20 cm a cotes superiors a 1300 m entre les 13 h d’avui i les 13 h de demà, 8 de gener. A les comarques del Berguedà i la Cerdanya el grau de probabilitat és menor al 30%.

Davant d’aquestes prediccions, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil recorda la importància de fer seguiment dels següents consells:

- Eviteu fer ús del vehicle i desplaçaments innecessaris a les zones afectades per la neu o el gel. No obstant això, si és indispensable l’ús del vehicle, informeu-vos de l’estat de la xarxa viària i de la ruta a seguir a través dels mitjans de comunicació i el telèfon d’informació del trànsit 012,

- En cas de trobar neu i gel a la calçada, cal extremar les mesures de seguretat en la conducció. Reduïu la velocitat i eviteu frenar bruscament i seguiu les marques deixades pels altres vehicles, per tal d’evitar lliscades. També és molt important que augmenteu la distància de seguretat, ja que es necessita més espai per aturar totalment el cotxe un cop es frena, i no avanceu a la resta de vehicles.

- D’altra banda, per tal de fer front a eventuals condicions meteorològiques adverses, és convenient:

§ disposar de cadenes, llanterna, manta de viatge i aigua al vehicle,

§ comprovar l’estat dels frens, els pneumàtics i els llums del vehicle,

§ portar el dipòsit de benzina ple i reposar el líquid anticongelant.

- A més, davant la formació de plaques de gel a la via pública, no només els conductors sinó també els vianants cal que extremin les precaucions.

- En cas d’emergència, recordeu que el telèfon és el 112.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined