Actualització de sortides a causa del vent fins les 19 hores i altres serveis destacats

query_builder   11 març 2006 19:20

event_note Nota de premsa

Actualització de sortides a causa del vent fins les 19 hores i altres serveis destacats

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, des de les 16’00 hores fins les 19’00 hores d’aquesta tarda, els Bombers han rebut un total de 79 avisos relacionats directament amb les fortes ratxes de vent que encara afecten diversos punts del país. Recordar que entre les 23’00 i les 16’00 hores d’aquest matí, ja s’havien atès un total de 707 trucades per atendre emergències.

La distribució d’aquestes sortides per Regions d’Emergències ha estat la següent:

· RE Girona: 3

· RE Lleida: 2

· RE Tarragona: 9

· RE Terres de l’Ebre: 1

· RE Metropolitana Nord: 26

· RE Centre: 2

· RE Metropolitana Sud: 36

A hores d’ara, continuem destacant que dels serveis d’aquestes últimes dues hores no n’hi ha cap d’important. Les actuacions dels Bombers segueixen estant directament relacionades amb la retirades d’arbres i branques caigudes o a punt de caure a causa del vent, i la retirada també d’elements estructurals tant d’edificis (finestres, vidres, plaques, arrebossat façanes...) com de la via pública (fanals, cartells...).

L’únic a destacar ha sigut un avís a les 15’48 hores de la caiguda d’un arbre al carrer Alcañiz número 22 de Tortosa, el qual ha impactat damunt de dos turismes que es trobaven aparcats. No hi ha hagut cap afectació personal, però si danys materials en aquests turismes. Hi han treballat 3 dotacions de bombers.

A banda d’aquests serveis, Bombers de la Generalitat ha donat per extingit, a les 18’20 hores, l’incendi que cremava des de les 12’41 hores del migdia en una zona de massa forestal i camps propera al Torrent d’Orís, entre Vinyoles d’Orís i Borgonyà.

Després de revisar el perímetre afectat pel foc, el Cos d’Agents Rurals ha indicat que l’incendi pot haver afectat un total de 3 hectàrees de matollar i roure.

Al lloc de l’incendi s’hi han desplaçat 16 dotacions terrestres, i dos mitjans aeris (un helicòpter de comandament i un bombarder), que ja s’han retirat a primera hora de la tarda. En aquests moments, la desena de vehicles que quedaven a la zona també ja han pogut retirar-se.

19’20 hores

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined