Segons les darreres informacions que han arribat al Centre d’Emergències de Catalunya, a causa de la fuita que ha hagut a l’interior de l’empresa “Quality Chemicals” d’Esparreguera, un total de vuit persones han resultat intoxicades de diversa consideració.

El serveis del 061 han informat que 6 persones han resultat intoxicades de caràcter lleu i han estat traslladades a l’Hospital de Martorell. Les altres dues persones han resultat ferides greus. Es tracta de José RB de 48 anys que ha estat evacuat a l’Hospital de Bellvitge, i de Julian D. que ha estat traslladat a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Cal recordar que els Bombers han estat alertats de la fuita a les 09.59 hores d’aquest matí i a les 10.35 hores ja donaven la fuita per controlada.

El trencament de la vàlvula d’un dipòsit residual a l’interior de l’empresa ha produït la fuita d’àcid nitrós. Preventivament, els treballadors de les empreses més properes que havien sortit a l’exterior se’ls ha confinat fins que no s’ha confirmat que la fuita no afectava l’exterior.

Fins al lloc del sinistre s’han desplaçat 7 dotacions dels Bombers (3 del parc de Martorell, 1 d’Hospitalet de Llobregat, 1 del Prat de Llobregat i 2 vehicles de comandament) que en aquests moments ja s’han retirat.

Cerdanyola del Vallès, 23 de maig de 2007

13.10 hores