Actualització informació episodi de neu i pluja

query_builder   28 gener 2006 14:00

event_note Nota de premsa

Actualització informació episodi de neu i pluja

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil manté activada la fase d’emergència-2 del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya (Neucat), així com també la fase d’alerta del pla d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) d’acord amb les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Segons les darreres informacions del SMC a hores d’ara les precipitacions queden restringides a la zona nord-est del país. Al llarg de les properes hores, aquestes precipitacions es desplaçaran d’est a oest. La cota de neu anirà pujant a les comarques més orientals de Catalunya fins a situar-se al voltant dels 1000 m. A la resta del país la cota de neu es mantindrà als 200m.

Les pluges més significatives es centraran a les comarques de  l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès.

Pel que fa al transit ferroviari RENFE informa que la circulació està totalment restablerta i no hi ha cap afectació a la xarxa.

Segons informacions del Servei Català de Trànsit, a hores d’ara hi ha un total de 108 carreteres afectades per neu. D’aquestes, 7 carreteres de la xarxa principal estan tallades (destaquem l’autovia A2 a Castellbisbal, la C-16 a Viladecavalls i la C-58 a Vacarisses). A més, calen cadenes per circular a 92 vies i a 9 hi ha afectació per gel.

Davant d’aquesta situació, des de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil es vol insistir en què no s’agafen els vehicles si no es estrictament necessari. Si s’ha d’utilitzar el mitjà de transport particular cal extremar les precaucions en la circulació i fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació, així com de l’estat de la xarxa viària. Pel que fa a la possibilitat d’acumulacions importants  d’aigua, s’ha d’evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, a rieres, torrents , davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua.

Recordem que el telèfon únic d’emergències és el 112.

Emetrem un nou comunicat de premsa tan bon punt es disposi d’informació actualitzada.

14’00 hores