Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 06’00 i les 08’00 hores d’aquest matí un total de 62 avisos. Per demarcacions, cal destacar els 27 de Girona i els 35 a Barcelona (dels quals 27 pertanyen a la comarca del Maresme se n’han rebut 27).

En la majoria d’aquests avisos Bombers són reclamats per atendre problemes ocasionats per l’aigua en baixos, soterranis, pàrkings i via pública, i retirar branques i algun arbre que, o bé havia caigut o bé amenaçava en caure. A més, també s’ha hagut d’atendre serveis per retirar cotxes que havien quedat embarrancats en zones amb una alta acumulació d’aigua.  Cal dir que cap persona ha resultat ferida.

Segons ha informat Renfe al Centre d’Emergències de Catalunya, no hi hagut cap problema important a la xarxa ferroviària tot i que hi ha algun retard en alguna de les línies. Una vagoneta fa rutes d’inspecció per les vies per tal de netejar aquells trams bruts per la pluja.

D’altra banda, Transport Metropolità de Barcelona ha informat que, a causa d’una inundació a l’estació de la línia 5 del metro de Barcelona, en aquests moments està tallada la circulació entre les estacions de Sagrada Família i Maragall.

El Servei Català de Trànsit informa que a causa de la pluja estan tallades la C-35 a Llagostera en direcció Barcelona i es desvia el trànsit per la C-65, la Gi-662 a Santa Cristina d’Aro, i la N-II a Maçanet de la Selva i a Santa Susanna. A causa d’esllavissades estan tallades les carreteres C-63 a Lloret en sentit Vidreres i la C-65 a Llagostera en sentit Barcelona.

Cal recordar que, segons el darrer butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) fins a les 02’00 hores d’aquesta propera matinada de divendres, les acumulacions poden ser de més de 100 mm en 24 hores. El SMC també apunta que l’episodi de pluja es mantindrà fins dissabte 15 d’octubre amb pluges d’intensitat forta i amb quantitats acumulades molt importants.

Davant d’aquesta situació i de les previsions que apunten que l’episodi de pluges es pot allargar fins dissabte, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol insistir en els següents consells:

- Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua.

- Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.

- Si us heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de

 - telèfon d’informació ciutadana, 012

 - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

 - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques.

- En cas de conducció, cal fer-ho amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles.

- Recordar, a més, que l’asfalt pot relliscar des de les primeres gotes de pluja.

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.

08’15 hores