La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil manté activada la fase d’emergència 2 del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya (Neucat), d’acord amb la reunió que ha mantingut el comitè de crisi a les dependències del Centre d’Emergències de Catalunya.

El temporal de neu ha afectat carreteres importants de la xarxa viària principal del país.En aquests moments hi ha un total de 68 carreteres afectades (24 a Barcelona, 21 a Girona, 17 a Lleida i 6 a Tarragona) de les quals 9 es troben tallades i a 55 és obligatori circular amb cadenes. Cal destacar que està restringida la circulació de vehicles pesants per les carreteres AP-7, N-II, C-14, AP2 i N-340. Cal dir que hi ha més de 4.000 vehicles estacionats als pàrquings que s’han habilitat a la Jonquera, Vilamalla, Montmeló, Santa Perpètua de la Mogoda (CIM Vallès) i Port Aventura. A més, el pas per aquests vehicles cap a França per la frontera està tallat.

D’altra banda cal destacar que és obligatòria la circulació amb cadenes a les carreteres N-II, C-14 entre Basella i Adrall i estan tallades l’A-2 a la Panadella i la C-25 al Coll del Revell (entre Arbúcies i Espinelves) (si voleu ampliar dades sobre l’estat del Trànsit ho podeu fer a través del web: www.gencat.net/transit).

Segons les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya al llarg d’aquesta tarda la cota de neu anirà pujant progressivament per sobre dels 400m, al centre, Ponent i Pirineu, i per sobre dels 1000m a la meitat est del país, tot i que les precipitacions en forma de neu poden ser fortes. La cota de neu pot pujar, demà diumenge, fins els 1.500 m.

A partir d’aquesta tarda també es poden produir pluges, que poden ser localment fortes, al nord-est del país i, demà aquestes precipitacions poden ser generalitzades.

Davant d’aquesta situació des de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil es demana a tots els ciutadans que evitin circular per les carreteres afectades pel temporal.

Segons les darreres informacions que han arribat al Centre d’Emergències de Catalunya, el trànsit ferroviari entre Maçanet de la Selva i Portbou està tallat per manca de subministrament elèctric a la catenària. A més, Ferrocarrils Catalans informen que la circulació del cremallera de Núria està aturada.

Recordem que el telèfon únic d’emergències és el 112.

Emetrem un nou comunicat de premsa ampliant aquesta informació.

10’30 hores