Els Bombers de la Generalitat segueixen treballant intensament per estabilitzar l’incendi forestal declarat a prop de Ventalló (Alt Empordà), i del qual s’ha rebut l’avís a les 23.52 hores d’aquesta passada nit.

El foc, que ha començat uns quilòmetres endins de la carretera GI-623 a l’alçada del quilòmetre 12 , segueix desplaçant-se en direcció sud i ja es troba prop de la població de La Tallada d’Empordà.

Segons el cos de Mossos d’Esquadra, s’han desallotjat totes les persones del nucli de Palauborrell, així com unes 80 persones d’un hotel d’Albons, un matrimoni de la finca del castell de Sant Feliu de la Garriga, al terme de Viladamat, i 6 persones més de la masia Can Belgues, també al terme municipal de Viladamat. Totes aquestes persones han estat traslladades al centre social de Viladamat i al poliesportiu de Verges.

En aquests moments, els Mossos d’Esquadra estan procedint també a desallotjar les poblacions de Garrigoles, Les Olives, Tor, i Maranyà; a més del Mas Soler, Mas Tomàs i Mas Estevenet. El foc ha cremat la masia Mas Notari, i ha arribat també a altres cases de la zona, en algunes de les quals ha afectat jardins i pallers. No es té constància, però, de cap persona ferida.

Com a conseqüència d’aquest incendi, i segons informa el Servei Català de Trànsit, la carretera C-31, entre els quilòmetres 357 i 358, es troba tallada en ambdós sentits a l’alçada de la població de Verges.

Segons les últimes estimacions dels bombers, el foc podria haver cremat ja més de 380 hectàrees, la majoria de massa forestal.

Al lloc segueixen treballant una quarantena de dotacions terrestres.

Per altra banda, l’incendi de Cistella (Alt Empordà) no està encara estabilitzat, i hi treballen una cinquantena de vehicles.