Un total de 19 dotacions de Bombers de la Generalitat continuen treballant per contenir i netejar la fuita tòxica produïda poc després de les 6 del matí en bolcar un camió carregat amb bidons de clorur de zinc. El camió transportava 14 isocontenidors amb 1 m3  de clorur de zinc líquid; un producte altament corrosiu per contacte però que pesa més que l’aire i té un nivell molt baix de vaporització. L’accident ha ocorregut a l’encreuament entre la N-II i la GI-512, a la rotonda denominada Can Bertolí direcció Blanes, i ha causat el trencament de 10 bidons, produint-se una fuita d’aproximadament 2500 litres de producte.

Encara que en un primer moment es temia l’afectació del riu Tordera, els Bombers han pogut contenir el vessament i evitar que arribés a la llera. Ha patit afectació només el clavegueram que va a parar a uns antics aiguamolls.

A hores d’ara, els Bombers donen per controlat el vessament i treballen per tal de taponar els bidons afectats i vigilar que el transvasament de producte es realitzi en condicions òptimes de seguretat. L’empresa propietària del camió, amb seu a Sant Esteve Sesrovires, es fa càrrec d’aquesta maniobra.

Hem de dir que la única persona afectada ha estat el conductor del camió, que ha sigut evacuat a l’Hospital de Blanes en estat lleu.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, la carretera N-II està tallada en ambdós sentits de la marxa en el tram entre Tordera i Vidreres. La GI-512 està també tallada en sentit Tordera i la GI-600 en sentit Blanes. Tot el trànsit es desviat per l’AP-7.

RENFE informa que la circulació ferroviària funciona amb normalitat.

Recordem que el Pla d’Emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (Transcat) continua activat en fase d’Emergència 1. El Centre d’Emergències de Catalunya ha activat l’Emergència per la proximitat a zona urbana i la possible afectació a la població.