La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que encara que, continua activada la fase d’Emergència del Pla per Nevades a Catalunya (NEUCAT), les precipitacions en forma de neu tendeixen a desaparèixer. El Pla es va activar ahir a les 13’30 hores en fase d’alerta a diverses comarques de Catalunya.

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), en aquest moments està totalment reestablerta la circulació per l’autopista AP-7. Recordem que al llarg del matí havia estat tallada a l’alçada de Gelida a causa de les plaques de gel que hi havia a la calçada. Davant la possibilitat de trobar neu i plaques de gel a algunes carreteres de la xarxa viària, des del SCT es demana extremar les precaucions a l’hora de circular per la carretera (podeu consultar l’estat de la xarxa viària a la pàgina web del SCT, www.gencat.net/transit).

Al llarg del matí, i davant les afectacions que ha provocat la neu a l’autopista AP-7, s’han habilitat els pàrquings de la Jonquera i Montmeló per acollir els camions que tenien restringida la circulació. A hores d’ara, aquests camions ja han pogut reiniciar la seva ruta.

D’altra banda, des de la Direcció General de Carreteres, del departament de Política Territorial i Obres Públiques, s’han mobilitzat un total de 22 màquines llevaneus.

Segons informacions que han arribat al Centre d’Emergències de Catalunya, i les informacions del departament d’Educació, alumnes d’alguns municipis de les comarques del Maresme, el Baix Llobregat, el Garraf, Barcelonès, Alt Penedès i Osona s’han registrat alguns problemes en el transport escolar. Tot i això, els centres han mantingut obertes les instal·lacions amb serveis mínims.

Quan a la previsió meteorològica per a les pròximes hores, el Servei Meteorològic de Catalunya, apunta que en les dues hores següents pot nevar en alguns punts de la costa entre el Baix Llobregat i el Delta de l’Ebre amb tendència a desaparèixer. A la tarda, hi ha la possibilitat de nevades, a cotes fins el nivell del mar, que poden començar per l’Empordà i que poden arribar a estendre’s per la resta de les comarques gironines i, potser, per les del nord de Barcelona. Tot i això, des del Centre d’Emergències de Catalunya s’està fent un seguiment continu de l’evolució meteorològica.

Davant d’aquesta situació, cal recordar:

 fer el seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.   evitar els desplaçaments llargs i innecessaris a les zones afectades per la neu.  Si us heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de

 - telèfon d’informació ciutadana, 012

 - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

 - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques.

 trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència.

Cerdanyola del Vallès, 28 de febrer de 2005

13’15 hores