La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, Bombers de la Generalitat ha rebut, entre les 19’00 i les 21’00 hores d’aquest vespre, un total de 8 avisos relacionats amb les pluges que han caigut aquesta tarda arreu del país. Recordem que, sumant aquesta última dada, a la xifra del comunicat anterior, el cos de Bombers ha rebut un total de 108 avisos.  

Per regions d’emergències, aquests han estat distribuïts de la següent forma:

Regió Emergències Metropolitana Nord: 6

Regió Emergències Metropolitana Sud: 28

Regió Emergències Centre: 25

Regió Emergències Girona: 23

Regió Emergències Lleida: 3

Regió Emergències Tarragona: 18

Regió Emergències Terres de l’Ebre: 5

Cal destacar que les comarques que han generat més avisos han estat Osona (12 dels quals al municipi de Vic), la Selva i el Baix Llobregat. La majoria de serveis han estat per atendre emergències derivades de l’acumulació d’aigua: esgotaments en baixos, soterranis, garatges, locals i en la via pública.  També s’ha hagut de retirar algun element estructural, com cables elèctrics que han caigut a causa de la pluja, i revisar elements exteriors de les façanes, així com retirar arbres caiguts que obstaculitzaven alguna via.

Dels últims 8 avisos que s’ha registrat entre les 19’00 i les 21’00 hores, 7 han estat sortides: Esterri d’Àneu, l’Albiol, Viladecavalls, Folgueroles, Piera i Collbató (2); mentre que a la de l’Ampolla (per un carrer inundat) no s’ha hagut de fer actuació.

En cap dels serveis hi ha hagut que lamentar danys personals.

Cerdanyola del Vallès, 11 d’agost de 2005

21’30 hores