Actualització de la informació sobre l'incendi de Cistella i Terrades (Alt Empordà)

query_builder   4 agost 2006 18:20

event_note Nota de premsa

Actualització de la informació sobre l'incendi de Cistella i Terrades (Alt Empordà)

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi forestal que, des d’aquesta tarda afecta els termes municipals de Cistella i Terrades, a l’Alt Empordà.

A hores d’ara, i un cop ha saltat la carretera, l’incendi avança en direcció sud cap a Cistella i sud-est cap a la Serra de l’Illa. En aquests moments a la zona bufa vent de tramuntana moderat i les humitats relatives se situen al voltant del 30%.

En les tasques d’extinció hi treballen una seixantena de dotacions terrestres i 15 mitjans aeris un cop ja s’han incorporat els dos hidroavions provinents de la base de Saragossa.

El cos dels Mossos d’Esquadra, i segons les darreres informacions, els cinc veïns del municipi de Cistella que han estat desallotjats preventivament, haurien pogut tornar als seus domicilis ja que el foc ja no avança cap a la seva direcció. D’altra banda s’haurien desallotjat 23 veïns de masos propers a la zona afectada, els quals encara no poden retornar als seus domicilis. També informen que ja està obert el trànsit a la carretera local GIV-5102, mentre que continua tallada la GIP-5101

D’altra banda, les darreres estimacions del Cos d’Agents Rurals apunten que el foc ja ha cremat 160 hectàrees, 140 de les quals són forestals i la resta agrícoles.

Recordar que continua activada la fase d’Emergència-1 del pla Infocat.

18.20 hores

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined