La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que continua activada l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) per l’activació del nivell 3 del Pla Alfa, emès per la Direcció General del Medi Natural a les següents zones:

- Serra del Montsec (comarques de la Noguera i el Pallars Jussà)

- Serra del Montsant (Priorat)

- Muntanyes de Prades (comarques del Baix Camp, Priorat i Conca de Barberà)

D’altra banda, es vol recordar que davant de la situació extrema de sequera i alt risc d’incendis forestals, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol recordar que:

- totes aquelles persones que us trobeu en zones forestals o que visqueu a prop del bosc, extremeu al màxim les precaucions.

- no llenceu cues de cigarreta, sobretot en trajectes per carretera i prop de zones boscoses, ja que poden ser l’inici d’un incendi gran forestal.

- feu les barbacoes únicament en aquelles zones que estan autoritzades. Si les heu de fer en zones particulars, assegureu-vos que compleixen totes les condicions per evitar la propagació de guspires i de brases. Assegureu-vos d’apagar-les completament. Una barbacoa mal apagada pot ser l’origen d’un incendi forestal.

- en cas de veure alguna columna de fum, truqueu al telèfon únic d’emergències, el 112

Cerdanyola del Vallès, 15 de juliol de 2005

11’00 hores