Bombers de la Generalitat continuen treballant als incendis declarats amb simultaneïtat pocs minuts després de les 18’00 hores, als termes municipals de Pobla de Massaluca (Terra Alta) i Ribera-Roja d’Ebre (Ribere d’Ebre).

Fins ara, el flanc més actiu del foc que s’ha mantingut a la carena de la Serra dels Valencians dins de l’àrea de Ribera-Roja d’Ebre degut a l’acció d’un vent de ponent, podria desviar-se direcció sud i augmentar el número d’hectàrees cremades. Segons les primeres previsions de Bombers  l’extensió afectada  al terme municipal de Ribera-Roja d’Ebre és de 400 hectàrees de matoll i pi blanc.

Pel que fa a l’incendi de la Pobla de Massaluca, que es desenvolupa a la carretera TV-7411 a l’alçada del quilòmetre 7, ha cremat 150 hectàrees segons han informat agents rurals.

Efectius dels Bombers estan treballant per evitar que els dos focs, distanciats per 1 quilòmetre,  s’ajuntin.  Hores d’ara, 58 dotacions terrestres es mantenen per estabilitzar l’incendi.

A conseqüència del sinistre 22 persones han estat evacuades de forma preventiva de tres campings de la zona, i allotjades per l’Ajuntament de Ribera-Roja d’Ebre, juntament amb els habitants de quatre masies que pertanyen al mateix terme municipal.

La carretera comarcal TV-7411 es manté tallada entre els punts quilomètrics 7 i 18, i la T-733  al quilòmetre 8’5. Tanmateix, la via ferroviària de la localitat de Ribera-Roja d’Ebre, ha quedat afectada del quilòmetre 501 al 503.

Cerdanyola del Vallès, 22 d’agost de  2005

23’00 hores