La Direcció General i Seguretat Civil informa que el foc forestal de Pont de Vilomara i Rocafort ha cremat 400 hectàrees, segons dades del Cos d’Agents Rurals. Bombers treballen amb 41 dotacions terrestres i un total de 14 mitjans aeris: 1 helicòpter de comandament, 8 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac (1 dels quals, ofert per la Generalitat Valenciana) i 1 hidroavió. En breu s’incorporarà a les tasques d’extinció un segon hidroavió.

L’incendi, que s’ha iniciat a les 12’33 hores, ha començat a l’est de Rocafort, al paratge conegut amb el nom de Bac del Minguet. Les flames han anat estenent-se en sentit nord, cap al Serrat del Caselles i ha saltat la carretera BV-1221, que ha hagut de ser tallada en els dos sentits de la marxa a Talamanca, entre els quilòmetres 27 i 29. El foc, a hores d’ara, es troba a l’alçada de la riera de Navarcles, just a l’est del nucli poblat de Navarcles.

Com a mesura preventiva, també s’ha tallat la C-55, en els dos sentits de la marxa, entre els punts quilomètrics 3 i 4, a Olesa de Montserrat. També s’han evacuat masos del nord del nucli de Navarcles, així com el càmping la Tatgera i una persona del mas Rubí, de Rocafort. Es manté el confinament a Rocafort i a Talamanca.

Per una altra banda, el foc forestal de Palma de Cervelló està a hores d’ara estabilitzat. Segons el Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha afectat 11 hectàrees de pi blanc. Hi treballen 24 dotacions terrestres.

A les 17’10 hores, s’ha declarat un nou incendi forestal a Gavà, a on ha cremat mitja hectàrea a la serra de les Ferreres, a tocar de la riera de Sant Llorenç. Hi treballen 14 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris: 1 helicòpter de comandament i 1 helicòpters bombarders. El foc està, en aquests moments, estabilitzat.

A Sabadell s’ha declarat un altre foc forestal al bosc de can Déu a les 16’25 hores. El foc, en fase d’extinció, ha mobilitzat 9 dotacions terrestres, 1 helicòpter de comandament i un bombarder. En aquests moments, i a manca de conèixer l’extensió afectada, només hi treballen 2 vehicles.

I a Girona, Bombers han estat alertats a les 17’40 hores d’un incendi enmig d’un camp al sud-est del nucli poblat de Viladamat. Una màquina collitadora ha cremat en uns conreus, provocant el posterior foc de la vegetació, en què hi treballen 3 dotacions terrestres.

Al llarg del dia d’avui, Bombers de la Generalitat han rebut 23 avisos de focs de vegetació, 10 dels quals han resultat ser falses alarmes. En la resta s’hi ha treballat en tots els casos, essent els més importants els del Bages i els del Baix Llobregat.

Cerdanyola del Vallès, 19 de juny de 2005,

18’15 hores