El Centre d’Emergències de Catalunya ha activat, a les 09.37 hores, la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental d’Aigües Marines a Catalunya (CAMCAT), arran de la fuita de cru que s’ha produït a la zona de les instal·lacions portuàries de Tarragona.

Segons les informacions facilitades per l’empresa REPSOL, el vessament s’ha produït poc abans de les 6 del matí, mentre un vaixell feia maniobra de descàrrega d’hidrocarburs a la zona denominada com monoboia. La fuita de producte ha format dues taques d’uns 40 metres quadrats. La Companyia ha aturat la descàrrega del cru i ha activat un remolcador i diversos mitjans d’intervenció propis. 

Un helicòpter dels Bombers de la Generalitat ha sobrevolat la zona per tal de fer una valoració del vessament i ha constatat que les taques són pràcticament inexistents. Únicament s’han detectat irisacions a la superfície de l’aigua propera a la zona de la monoboia i no s’han pogut determinar les dimensions reals de les taques ni tampoc la quantitat de producte vessada.

Per altra banda, està treballant a la zona una embarcació de Salvament Marítim per tal de dur a terme les accions que calguin per neutralitzar i dispersar l’hidrocarbur de l’aigua.

Cerdanyola del Vallès, 5 de gener de 2007

10.00 hores