La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 11’15 hores, ha activat la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) d’acord amb l’activació del nivell 3 del Pla Alfa, emès per la Direcció General del Medi Natural, a la Serra del Montsec, a les comarques de la Noguera i del Pallars Jussà.

D’altra banda, cal recordar que les previsions meteorològiques del propers dies indiquen una pujada important de les temperatures arreu del país. Davant d’aquesta situació d’extrema sequera i d’alt risc d’incendis la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol recordar que:

- totes aquelles persones que us trobeu en zones forestals o que visqueu a prop del bosc, extremeu al màxim les precaucions.

- no llenceu cues de cigarreta, ja que poden ser l’inici d’un gran incendi forestal.

- no deixeu mai escombraries ni deixalles en el bosc ja que, a més d’embrutar-lo, poden ser l’origen d’un incendi. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.

- no enceneu focs artificials ni llanceu coets en zones de perill; ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades de bosc.

- si aneu a menjar al bosc, cal que porteu entrepans o plats freds.

- en cas de veure alguna columna de fum, truqueu al telèfon únic d’emergències, el 112.

Cerdanyola del Vallès, 14 de juliol de 2005

11’55 hores