La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil ha activat, a les 17’31 hores, la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per Incendis Forestals a Catalunya a causa de la simultaneïtat de focs a les comarques del Gironès, l’Alt Empordà, el Baix Empordà i el Pla de l’Estany.

En aquest sentit cal recordar que Bombers continuen treballant en les tasques d’extinció d’un incendi a Mont-ras (Baix Empordà). En aquests moments, hi treballen un total de 12 dotacions terrestres que estan recolzades per 6 mitjans aeris. Segons les últimes informacions el foc afectaria bàsicament camps de rostolls, però l’incendi  hauria generat diversos focus secundaris al voltant. A les 17’55 hores els Bombers ja han donat l’incendi per estabilitzat.

D’altra banda Bombers també treballa en altres  incendis forestals. Els més destacats són::

Terradelles, terme municipal de Vilademuls (Pla de l’Estany)

Els Bombers han estat alertats a les 16’22 hores, i en aquests moments treballen, en les tasques d’extinció, 2 mitjans terrestres.

Figueres (Alt Empordà)

L’avís d’aquest foc s’ha rebut a les 16’43 hores, i afectaria la zona de l’Aigüeta. Hi treballen 3 dotacions terrestres.

Girona (Gironès)

Els Bombers han estat alertats d’aquest incendi, que afecta la zona de les Pedreres, a les 16’59 hores. S’hi han desplaçat 3 helicòpters bombarders i 2 avions amfibi i 7 dotacions terrestres.

Vilabertran (Alt Empordà)

Un incendi afecta els marges de la carretera N-260, a l’alçada del punt quilomètric 34 i, segons informa Renfe, el trànsit ferroviari ha estat tallat entre Portbou i Figueres. En les tasques d’extinció d’aquest incendi, l’avís del qual s’ha rebut a les 17’07 hores, treballent 3 mitjans terrestres.

Les tasques d’extinció d’aquests incendis es veien dificultades per les ràfegues de vent que poden arribar a superar els 30 Km/h. Segons informacions del Centre d’Emergències de Catalunya, en cap d’aquests incendis ha estat necessari fer cap desallotjament.  El Servei Català de Trànsit informa que tampoc no hi ha cap incidència a la xarxa viària principal, a causa dels focs forestals.

17’45 hores