La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 00.30 hores, s’ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’Emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), a causa de la bolcada d’un camió a l’Hospitalet de Llobregat que transportava material molt divers, entre ell un àcid tòxic.

L’avís d’accident es va rebre a les 23.51 hores, al ramal de la zona Franca enllaç amb la B-10, on un camió marca Iveco que transportava caixes de detergents, aires condicionats i diversos bidons de 25 kg d’un producte tòxic va bolcar deixant per terra la càrrega però sense produir-se cap fuita ni vessament dels bidons, ja que estaven tancats hermèticament.

El conductor del camió, Joan CA, de 39 anys, va resultar ferit de caràcter lleu i va ser evacuat a l’Hospital de Bellvitge. Pel que fa a la càrrega, la mateixa empresa es va fer càrrec de fer-ne el transvasament a un altre vehicle.

Els Bombers de la Generalitat van desplaçar fins al lloc de l’accident, que estava totalment aïllat de qualsevol nucli urbà, un total de 5 dotacions terrestres.

06.30 hores