La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 13’30 hores, ha activat la fase d’Alerta del Neucat (Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya) a les comarques de la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà, davant la probabilitat de precipitacions en forma de neu.

Aquestes activacions s’han fet ateses les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteocat.com), que indiquen una Situació Meteorològica de Risc per neu en totes aquestes comarques, especialment a la Val d’Aran. Segons el SMC, es poden produir gruixos de neu superiors als 5 cm a cotes superiors a 600 metres entre la 01’00 hora d’aquesta matinada i la 01’00 hora del dia 18 de desembre.

Es preveu que les nevades siguin d’intensitat entre feble i moderada, i que en aquestes comarques s’acumulin més de 10 cm de neu a cotes superiors a 1000 metres.

En base a l’alerta del pla d’emergències Neucat, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol recordar:

- Fer el seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.

- Evitar els desplaçaments llargs i innecessaris a les zones afectades per la neu.

- Si us heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de

 - telèfon d’informació ciutadana, 012

 - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

 - portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques.

- trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència.

14’00 hores