La Direcció General d’Emergències i seguretat Civil informa que ha activat la fase d’Emergència 1 del pla Infocat per l’incendi forestal de Sant Quirze Safaja (Vallès Oriental).

En aquests moments, Bombers de la Generalitat hi treballen amb 55 dotacions terrestres i 17 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 8 helicòpters bombarders i 7 avions de vigilància i atac). També hi treballen diverses ADF de la zona. La zona afectada és coneguda amb el nom de la Plana Serra, al nord de la carretera C-1413.

En la zona bufa vent de sud. El foc, en aquests moments, avança en sentit nord, cap al torrent de la Rovireta, en ple Serrat de la Codina.

Segons informa el Servei Català del Trànsit, en aquests moments hi ha 2 carreteres afectades: la C-1413 està tallada entre els quilòmetres 7 i 8, i la C-59, entre els 26 i 27. Totes dues vies estan tallades en ambdós sentits de la marxa en els punts esmentats.

Igualment, s’ha evacuat el sanatori Puig d’Olena i el casal Badó, a on hi havia un grup que feia colònies. S’ha habilitat el polisportiu de Sant Feliu de Codines per acollir els menors junt als seus monitors. Cap persona no ha resultat afectada com a conseqüència de l’incendi.

Cerdanyola del Vallès, 14 de juliol de 2005

19’02 hores