La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 16’13 hores ha activat la fase d’Emergència 1 del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) per l’incendi forestal que hi ha al municipi de Caldes de Malavella (Selva).

L’incendi, del qual s’ha rebut l’avís a les 15’09 hores, està actiu. Ha començat a la zona del llac del Cigne i ha travessat la carretera local GI-673 desplaçant-se direcció nord. El cap de l’incendi es troba a l’alçada del pk. 703 de la N-II , mentre que el flanc esquerre ha saltat la carretera N-II cremant una petita superfície de massa forestal.

Segons el cos dels Mossos d’Esquadra, hi ha entre 40 i 50 cases que s’han desallotjat a la zona de urbanització mas Tapioles. Cal dir que pel moment no hi ha confirmació de cap persona ferida.

Al lloc hi treballen 46 vehicles terrestres dels Bombers de la Generalitat i 12 mitjans aeris (5 avions de vigilància i atac, 1 helicòpter de comandament i 6 helicòpters bombarders). A més, també s’hi incorporaran, en qualsevol moment, 2 hidroavions cedits pel Ministerio de Medio Ambiente i procedents de la base aèria de Saragossa.

Segons el servei Català de Trànsit, continuen tallades la carretera N-II a l’alçada del quilòmetre 700 i la GI-673, també està tallada en ambdós sentits de la marxa la carretera C-63 al punt quilomètric 14 sentit Girona.

Cerdanyola del Vallès, 15 de juliol de 2005

16’45 hores