Des de les 20.00 hores i fins les 22.30 hores d’aquest vespre, els Bombers de la Generalitat han rebut una vuitantena d’avisos, dels quals uns seixantena pertanyen a la demarcació de Girona. Hores d’ara la situació ja s’està normalitzant i ja no estan sorgint nous problemes derivats de la pluja.

Les sortides per regions des de les 20.00 hores i fins a les 22.30 hores són les següents:

Regió d’Emergències de Girona: 65

Regió d’Emergències de Lleida: 3

Regió d’Emergències de Tarragona: 14

Regió d’Emergències de Terres de l’Ebre: 2

Regió Metropolitana Nord: 5

Regió Metropolitana Sud: 4

Regió d’Emergències Centre: 0

De tots els avisos que s’han rebut a la demarcació de Girona, molts d’ells no han requerit de la presència de bombers ja que o bé ha estat solucionat pels mateixos particulars, o bé l’actuació dels bombers no era possible ja que la quantitat d’aigua acumulada era poca.

La majoria d’aquests han estat per atendre petites inundacions en baixos i revisions d’elements estructurals als edificis o a la via pública, així com també s’ha hagut d’ajudar a particulars a Torroella de Fluvià, Pedret i Marçà, Sant Pere Pescador o Figures que han quedat embarrancats amb el seu vehicle per l’aigua. 

Pel que fa a la resta de demarcacions, els Bombers continuen treballant en serveis pendents encara de l’acumulació de pluja caiguda, bàsicament, al matí.

D’altra banda, Mossos d’Esquadra ha confirmat que la persona trobada morta aquesta matinada al parc de can Boixeres de l’Hospitalet de Llobregat, ha mort ofegada a causa d’una tromba d’aigua que l’ha sorprès mentre s’aixoplugava sota un pont.

Davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de que l’episodi de pluges es pot allargar, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol recordar les següents recomanacions:

- Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua.

- Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.

- Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se  de l’estat de la xarxa viària.

- En cas de conducció, extremar al màxim les precaucions

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.

22.35 hores