En les últimes hores, els Bombers de la Generalitat han continuat realitzant algunes sortides a la zona del camp de Tarragona relacionades amb petites inundacions. Pel que fa a la resta, es continua treballant puntualment en algun avís relacionat amb la pluja però la situació, a hores d’ara, no comporta complicacions greus.

Les sortides realitzades per regions entre les 6.00 hores d’avui i fins a les 10.00 hores  són 41, que sumades a la resta d’actuacions acumulades fins ara són 1.417. Les actuacions per regions són les següents:

Regió d’Emergències de Girona: 12 

Regió d’Emergències de Lleida: 0    

Regió d’Emergències de Tarragona: 23   

Regió d’Emergències de Terres de l’Ebre: 1  

Regió Metropolitana Nord: 3    

Regió Metropolitana Sud: 2     

Regió d’Emergències Centre: 0   

Segons la previsió meteorològica durant les properes hores es preveuen pluges intenses que, segons l’Agència Catalana de l’Aigua, poden derivar en crescudes de rius i rieres al territori. En concret es preveu que, durant les properes hores es produeixin els sobreeiximents dels embasaments de Foix i Portbou que poden afectar els accessos i guals del riu Foix i de la riera de Portbou.

 

En aquest sentit, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol recordar les següents recomanacions:

- Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua.

- Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.

- Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se  de l’estat de la xarxa viària.

- En cas de conducció, extremar al màxim les precaucions

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.

10.30 hores