Els Bombers de la Generalitat han hagut d’atendre, des de les 16.00 hores i fins les 18.00 hores d’aquesta tarda, un total de 14 sortides relacionades per pluja. El total acumulat (des de les 20.00 hores del 12 de setembre) és de 1546 actuacions dutes a terme fins ara. D’aquestes actuacions, el gruix més important pertany a les precipitacions caigudes arreu del país entre dimarts i dimecres. De fet, des de les 22.30 hores d’ahir la nit, fins les 18.00 hores d’aquesta tarda, els bombers han hagut d’atendre un total de 200 actuacions. Cal dir que, en aquestes últimes dues hores no hi ha hagut serveis a destacar, la majoria han estat per atendre inundacions a baixos, garatges, i acumulació d’aigua a la via pública.

D’altra banda, recordar que el Centre d’Emergències de Catalunya manté activada la fase d’alerta del pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (PLASEQTA) a la zona del polígon Sud de Tarragona, a causa de les inundacions que la pluja ha causat a la zona del polígon químic.

Les sortides des de les 16.00 hores i fins les 18.00 hores per regions són les següents:

Regió d’Emergències de Girona: 3 

Regió d’Emergències de Lleida: 1    

Regió d’Emergències de Tarragona: 4   

Regió d’Emergències de Terres de l’Ebre: 0  

Regió Metropolitana Nord: 5    

Regió Metropolitana Sud: 1     

Regió d’Emergències Centre: 0 

Segons les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions poden afectar qualsevol punt de Catalunya, però per l’entrada del vent de mestral i de ponent, és més probable que les precipitacions es mouran cap al nord i est del país. Demà divendres seguirà la possibilitat que es produeixin pluges intenses, centrades a la meitat est del país, especialment al litoral i prelitoral. Podran ser d’intensitat forta i localment, en 24 hores, es podran acumular més 100 mm d’aigua.

En aquest sentit, el Centre d’Emergències de Catalunya manté activada la fase d’alerta del pla d’emergències per inundacions a Catalunya, Inuncat.

  Des de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil es vol insistir en les següents recomanacions:

- Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua.

- Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.

- Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se  de l’estat de la xarxa viària.

- En cas de conducció, extremar al màxim les precaucions: no frenar bruscament i reduir la velocitat per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar en cas de pluja.

Per a qualsevol emergència trucar al telèfon únic d’emergències 112.

18.34 hores