Des de les 8.00 hores i fins les 10.00 hores d’aquest matí els Bombers de la Generalitat han realitzat 139  actuacions relacionades amb les pluges. La majoria d’aquestes estan centrades, com a les últimes hores, a les comarques del sud de la província de Barcelona. Pel que fa a les últimes hores, a la zona de Girona també s’han registrat algunes sortides per les precipitacions registrades però no han comportat, ara per ara, problemes greus.

Així doncs, els Bombers de la Generalitat han realitzat des d’ahir a la nit fins ara 506 sortides relacionades amb inundacions.

Pel que fa a la resta de Catalunya la situació tendeix a la normalitat, tot i que segons el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que encara es puguin produir precipitacions arreu del país. Per això, el Centre d’Emergències de Catalunya manté activat la fase d’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT).

Les sortides per regions des de les 8.00 hores i fins a les 10.00 hores:

Regió d’emergències de Girona: 15

Regió d’Emergències de Lleida: 2

Regió d’Emergències de Tarragona: 31

Regió d’Emergències de Terres de l’Ebre: 7

Regió Metropolitana Nord: 66

Regió Metropolitana Sud: 13

Regió d’Emergències Centre: 5

 

Cal dir que les sortides realitzades fins ara són per atendre problemes derivats per petites inundacions a baixos, carrers i terrats o també per revisar filtracions d’aigua en habitatges. Pel moment, no s’ha registrat cap persona ferida en cap dels serveis relacionats amb els aiguats de les últimes hores.

10.35 hores