La Generalitat ha accedit a formar part per primer cop de la Mesa a través de la presidència de la Comissionada d'Universitats i Recerca, Blanca Palmada.

Els 24.000 professionals de les universitats públiques catalanes s’adhereixen als plans de pensions dels treballadors de la Generalitat. Així s’ha acordat a la Mesa d’Universitats, reunida en sessió ordinària aquest dijous, que inclou representants de les 7 universitats públiques i delegats sindicals de la UGT, CCOO, CAU (Col.lectiu d’Autonòms Universitaris) i CESIF (Confederació Sindical Independent de Funcionaris).

La decisió, que afecta tot el col·lectiu de treballadors de les universitats públiques  (personal docent, investigadors i personal d’administració i serveis), suposarà per les universitats una aportació del 0,5% de les retribucions brutes de cada treballador. L’equiparació s’aplicarà amb caràcter retroactiu des del 2004, any de constitució de la Mesa d’Universitats i data d’inici formal de les reivindicacions. L’acord l’hauran de ratificar els Consells Socials de les Universitats i els representants dels treballadors de les universitats públiques abans de 30 dies. 

L’equiparació en matèria de pensions està en consonància amb la voluntat del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa que les condicions laborals dels treballadors de les universitats públiques siguin cada cop més semblants a les de la resta de treballadors de la Generalitat. 

D’altra banda, atenent a les peticions de sindicats i universitats la Generalitat ha acceptat formar part per primer cop de la Mesa d’Universitats. La Comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, ocuparà a partir d’ara la presidència d’aquesta mesa.