La Xarxa PIC, integrada per més de 100 organismes, ofereix un servei de suport i assessorament a totes les empreses i emprenedors de Catalunya

El Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), centre adscrit al Departament de Treball i Indústria de la Generalitat, i el Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès han signat avui un acord de col•laboració per establir un Punt d’Informació CIDEM (PIC) al Lluçanès, que donarà un servei d’assessorament i suport a totes les empreses de la zona.

Els PIC ofereixen un ampli ventall de serveis als emprenedors i pimes catalanes com informació d’ajuts i subvencions que s’atorguen des de Catalunya, Espanya i la Unió Europea; el disseny de programes per augmentar la capacitat d’innovació, així com tota la informació necessària per constituir una empresa amb èxit. Altres àmbits d’actuació són l’assessorament en fiscalitat (impostos i incentius fiscals); la qualitat i la productivitat (programes de suport per a la millora contínua, normes ISO, etc.); laboral (contractacions i incentius laborals); legislació i finançament.

També realitza accions de sensibilització, col•laboren en la implantació de projectes pilot i recullen les impressions, dubtes i propostes dels empresaris, com a input bàsic pel disseny dels programes del CIDEM.

 Actualment, la Xarxa està integrada pels principals agents de suport a pimes i emprenedors com són els ajuntaments, gremis, consells comarcals i cambres de comerç, entre d’altres. Amb un total de 123 organismes que donen suport a empreses, la Xarxa s’estén per tot el territori català amb 71 PIC instal•lats a les comarques de Barcelona, 20 a les de Lleida, 19 a Tarragona i 13 PIC que ofereixen suport empresarial al teixit empresarial de les comarques gironines.