El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, mitjançant el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), ha aprovat els requisits necessaris per tal que les universitats puguin reconèixer crèdits de segon cicle a estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior de Formació Professional (CFGS). Aquesta resolució és fruit de l’acord que el 2005 van signar els Departaments d’Educació i d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació en virtut del qual es reconeixien crèdits entre CFGS i estudis universitaris.

Fins ara, els reconeixements de crèdits només s’havien acordat entre CFGS i estudis universitaris de primer cicle, equivalents a una diplomatura o enginyeria tècnica. Amb l’actual acord, l’estudi de reconeixement de crèdits es fa extensiu a crèdits corresponents a estudis de primer i segon cicle, equivalents a una llicenciatura. La proposta estableix com a únic requisit per a que l’estudiant pugi sol·licitar el reconeixement de crèdits de segon cicle que hagi, prèviament, cursat i finalitzat el primer cicle de la llicenciatura.

Els estudis de primer i segon cicle que reconeixeran crèdits als estudiants de CFGS són els d’Arquitectura, Química, Història de l’Art, Ciències Ambientals, i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

Al web del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, a l’apartat d’accés a la universitat (http://www.gencat.cat/ctc/universitats_i_recerca) es pot consultar el llistat complet dels estudis amb reconeixement de crèdits.

Calendari de preinscripcions universitàries  

El Consell Interuniversitari de Catalunya ha aprovat també el calendari de preinscripcions universitàries per al curs 2007-08. Així, la convocatòria de juny serà del 29 de maig al 6 de juliol. Els resultats de la preinscripció es faran públics el 17 de juliol i els estudiants que ho hagin sol·licitat coneixeran la seva assignació mitjançant un missatge SMS. Pel que la preinscripció de setembre, serà del 21 al 25 d’aquest mes i el dia 28 se’n coneixeran els resultats. El calendari complet de preinscripcions universitàries es pot consultar també al web del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, a l’apartat d’accés a la universitat.