La Direcció General de Recerca edita una sèrie de contes infantils per fomentar la vocació científica entre els infants

La sèrie, de cinc contes amb aventures científiques, es distribuirà per totes les escoles de Catalunya.

query_builder   27 abril 2007 14:59

event_note Nota de premsa

La Direcció General de Recerca edita una sèrie de contes infantils per fomentar la vocació científica entre els infants

La sèrie, de cinc contes amb aventures científiques, es distribuirà per totes les escoles de Catalunya.

La iniciativa també es accessible a través d'Internet en format digital.

La Direcció General de Recerca del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa ha preparat l’edició, tant en paper com en format digital, d’un seguit de contes infantils destinats a fomentar les vocacions científiques entre els infants.

La iniciativa, que va dirigida al públic infantil també busca donar a conèixer, de forma entenedora i alhora amena, les diverses àrees sobre la recerca que es fa a Catalunya.

Per aconseguir-ho, s’ha editat cinc contes de diferents disciplines científiques destinats a nens i nenes de 6 a 12 anys, que aporten, a més, altres continguts relacionats amb l\'educació en valors.

En les històries narrades en aquests contes, que tenen una estructura semblant entre si, dos infants, en Joan i la Laura, participen en recerques fetes a Catalunya. Gràcies a uns poder màgics poden fer d’investigadors/es i passar-s’ho d’allò més bé fent recerca.

A més, s’han cuidat altres detalls en el contingut per fer-los més complerts. Així, es treballa de manera indirecta la coeducació, el respecte, la intergeneracionalitat, els hàbits alimentaris, els mitjans de transport, les senyals de trànsit, etc.

Per a l’edició en paper, s’ha fet una tirada de 3.000 exemplars de cada conte, és a dir 15.000 exemplars en total, que es distribuiran a totes les escoles de Catalunya, a les biblioteques públiques i a les aules hospitalàries.

Els títols de la sèrie, són:

La Laura i en Joan viatgen a Moçambic

La Laura i en Joan salven el MareNostrum

La Laura i en Joan investiguen la pissarra digital

La Laura i en Joan es capbussen a les Illes Medes

La Laura i en Joan descobreixen el món dels ilergets

Cada un d’ells està destinat, respectivament, al foment de la Medicina, la Informàtica, la Pedagogia, la Biologia i l’Arqueologia, a través de la posada en contacte dels infants amb l’existència dels grans centres de referència o iniciatives d’investigació reals. Per a aconseguir-ho, la seva materialització ha comptat amb l’assessorament de grans especialistes com, per exemple, el Dr Pedro Alonso en el cas del conte sobre Medicina, i de Mateo Valero, en el cas del conte sobre el superordinador.

Els contes també estan també a l’abast de tothom a través del web del departament, on, la iniciativa es tarà complementada amb una guia per al professorat i altres materials complementaris creats.

L’enllaç per accedir als contes en versió pdf i multimèdia és el següent:

http://www10.gencat.net/dursi/AppJava/documents.jsp?area=2&sub1=6&sub5=3&sub3=0&idcat=4425&idioma=0

undefined
undefined
undefined
undefined