El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, juntament amb la directora general d'Innovació i Internacionalització, Carme Botifoll, i el director del Copca, Jordi Serret, van visitar ahir Turku per concretar projectes conjunts entre la BioRegió de Catalunya i Bioturku.

Avui dijous, etapa final del viatge institucional, el titular d'Innovació, Josep Huguet, ha visitat el Consell Finlandès de Política Científica i Tecnològica, l'òrgan d'assessorament del govern finlandès en matèria de recerca i tecnologia.

La trentena d’empreses catalanes de la missió institucional a Finlàndia s’han reunit aquesta setmana amb més d’un centenar d’empreses finlandeses dels sectors de la biotecnologia (BIO) i de les tecnologies de la informació (TIC). El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, juntament amb la directora general d’Innovació i Internacionalització, Carme Botifoll, i el director del Copca, Jordi Serret, han acompanyat les empreses en aquesta missió amb l’objectiu de potenciar la presència catalana en aquest país i afavorir els intercanvis comercials.

En la visita a Turku, el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha destacat del model d’innovació finlandès la importància d’una bona focalització i de la “cooperació entre tots els agents implicats en la recerca i la innovació per competir en el mercat global (administració, empreses, universitats, centres de recerca)”. “Hem d’eixamplar la visió pel que fa al paper que juga la innovació i la internacionalització”, ha dit el conseller.

El director del Copca, Jordi Serret, ha assenyalat que l’objectiu d’aquesta missió no és només ajudar les empreses a instal·lar-se a l’exterior i ha coincidit amb el conseller en la “necessitat d’implicar a la resta d’agents econòmics i socials en l’objectiu de competir en un món global”.

Per la seva banda, la directora general d’Innovació i Internacionalització, Carme Botifoll, ha destacat la importància d’un òrgan d’assessorament com el Consell de Política Científica i Tecnològica de Finlàndia, així com l’existència “d’una empresa participada pels diversos agents implicats en la innovació, per impulsar la creació de clústers tecnològics i el finançament de la recerca”.

Les empreses catalanes han obtingut una mitjana de dos contactes diaris, i algunes ja han iniciat projectes amb empreses locals en l’àmbit del subministrament de programari. Concretament algunes empreses han presentat projectes d’intercanvi de serveis amb l’empresa Nokia.