L'objectiu és promoure la interdisciplinarietat i la multidisciplinarietat, i potenciar la participació d'empreses i de centres de recerca de fora de Catalunya

El Govern ha aprovat avui el finançament de programes amb xarxes de referència de Recerca, Desenvolupament i Investigació (R+D+I). Aquesta actuació, que s'emmarca en el Pla de Recerca i Innovació 2005-2008 impulsat per la Generalitat, rep una aportació de 4.990.000 euros. Les Xarxes de referència són xarxes de col·laboració entre grups de diferents universitats i centres de recerca amb l'objectiu comú de potenciar la interdisciplinarietat i la multidisciplinarietat.

L'objectiu del programa és impulsar la col·laboració entre grups de recerca de diverses institucions i potenciar la participació d'empreses i de centres de recerca de fora de Catalunya. Mitjançant aquesta actuació també es vol incrementar la capacitat d'elaborar i proposar grans projectes de recerca i innovació en col·laboració.

Aquesta actuació suposa el desplegament d'un dels instruments previstos dins del Pla de Recerca i Innovació 2005-2008, aprovat pel Govern el mes de gener de l'any 2005.