El projecte del COPCA --que s'ha adjudicat la licitació davant de 16 ofertes de competidors alemanys, espanyols i holandesos-- compta amb una dotació econòmica de 700.000 euros i té una durada de 15 mesos, fins a març de 2008.

L'objectiu del programa és formar empreses equatorianes en el comerç internacional per tal que diversifiquin les seves exportacions, aprenguin el saber-fer del procés de producció d'altres països, apliquin els avantatges de les noves tecnologies i augmentin les seves exportacions.

El Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (COPCA), organisme adscrit al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, formarà empresaris equatorians en matèria d’internacionalització. El COPCA ha guanyat, per davant d’altres 16 aspirants alemanys, espanyols i holandesos, el projecte de prestació de serveis de formació i capitalització dins del marc del “Projecte ExpoEcuador”. El projecte, que compta amb una dotació econòmica de prop de 700.000 euros, tindrà una durada de 15 mesos, fins el març de 2008. Aquest projecte suposa una oportunitat immillorable per establir vincles i acords de col·laboració amb les Cambres de Comerç i els gremis exportadors equatorians.

Objectiu: formar empresaris equatorians en la internacionalització

L’objectiu d’aquest programa és la instrucció dels empresaris equatorians en la internacionalització per tal que diversifiquin les seves exportacions, aprenguin el saber-fer del procés de producció d’altres països, apliquin els avantatges de les noves tecnologies i augmentin les seves exportacions.

El projecte es divideix en dues parts:

En la primera fase, s’organitzaran 12 missions d’estudi —study tours— a l’exterior, per a empresaris equatorians representants dels sectors del sectors com ara el cacau, la pesca, l’herboristeria, la metalmecànica, els mobles i la fusta, el tèxtil, el cafè i una missió d’estudi sobre l’empresa familiar. En aquest sentit, els Centres de Promoció de Negocis (CPN) del COPCA a Londres, Sao Paulo, Cophenaguen, Singapur, Sttutgart, Milà i Santiago de Xile prepararan les agendes de treball dels participants per visitar empreses, associacions, centre tecnològics i fires.

 En la segona fase, se celebrarà un cicle de conferències que es realitzaran a les Cambres de Comerç de Quito, Guayaquil, Manta i Cuenca sobre els mercats de l’Europa de l’Est. Per impartir les conferències, el COPCA desplaçarà especialistes dels mercats de les Repúbliques Bàltiques, Txèquia i Eslovàquia, Romania, Polònia i Hongria, amb la participació dels CPNs de l’Europa de l’Est.