Les sis empreses catalanes del Pavelló Català han iniciat els primers contactes per futurs acords de col·laboració entre empreses, centres tecnològics i grups de recerca, a més d'acords de llicència de patents o acords comercials amb assistència tècnica, entre altres.



El Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, ha participat en  la nova edició del 3GSM, el congrés de telefonia mòbil més gran del món, amb un pavelló propi que ha comptat amb la presència d’empreses catalanes del sector i amb una àrea de trobades de la Xarxa IRC del CIDEM.

El Pavelló Català del CIDEM, situat a la Plaça Univers, ha estat l’escenari de les 630 trobades tecnològiques entre 309 oferents i demandants de tecnologia d’arreu d’Europa. Aquestes entrevistes, també conegudes com a brokerage event, es promouen des de la IRC Network, la xarxa pública europea més gran del món, amb l’objectiu de facilitar la transferència tecnològica a nivell internacional. A la xifra oficial de trobades, cal sumar el nombre d’entrevistes que s’han realitzat in situ sense confirmació prèvia al Pavelló.

Un total de 13 països han col·laborat activament en la difusió de l’esdeveniment i en la coordinació de les trobades, on cal destacar la presència d’un 20% de participants catalans mentre que la resta provenen d’altres regions europees com Madrid, França, Finlàndia, Noruega, Israel, Portugal, Escòcia.

Aquests primers contactes realitzats en el marc del 3GSM esdevindran, en molts casos,  futurs acords de col·laboració o subcontractació entre empreses, centres tecnològics i grups de recerca, a més d’acords de llicència de patents o acords comercials amb assistència tècnica, entre altres.

El CIDEM és membre de la IRC Network des de fa deu anys i com a tal ofereix serveis adreçats a posar en contacte l’oferta i demanda d’arreu d’Europa amb l’objectiu d’afavorir la transferència tecnològica. Entre aquests serveis es troben el Servei Europeu de Vigilància Tecnològica (AMT), que posa en contacte l’oferta i la demanda del sector, així com serveis d’acompanyament i assessorament en el procés de negociació dels acords de transferència tecnològica internacional. La IRC Network és una de les sis Xarxes del CIDEM que integren el Sistema Català de Transferència de Tecnologia. 

Impuls a les empreses catalanes

En el marc del 3GSM, la Generalitat ha coordinat la participació al Congrés de 37 empreses catalanes del sector de la telefonia mòbil i les telecomunicacions amb l’objectiu d’afavorir la seva competitivitat i internacionalització. Sis d’aquestes empreses (Adecq, Emovilia, Mobile for Media, Ta with You, CPM Telecom i Emotique) han participat al Pavellò Català on, a més de mostrar els productes més innovadors, han aconseguit tancar importants acords de negoci.

Tres de les sis empreses presents al pavelló (Adecq, Mobile for Media i Ta with you) han sorgit de la Xarxa de Trampolins Tecnològics del CIDEM (en concret del Trampolí Tecnològic de La Salle), una xarxa de suport als emprenedors ubicada a les universitats catalanes i que ofereix serveis d’assessorament i finançament en el procés de creació d’empresa.

Prop de 6.000 persones van assistir a la Opening Party

El CIDEM també ha patrocinat la celebració de la Opening Party que va tenir lloc el passat dia 12 de febrer al Palau 6 de Montjuic. La festa de benvinguda del 3GSM va comptar amb la presència de 5.700 persones, complint així les expectatives de la organització del Congrés. El grup català Macaco i la cantant Jamelia van ser els encarregats d’amenitzar la festa.