La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), M. Àngels Cabasés, destaca que les dades confirmen la competitivitat del sistema universitari català.

Catalunya ocupa el primer lloc en el rànquing per comunitats autònomes respecte al nombre d’estudiants de la Unió Europea matriculats en titulacions de 1er i 2n cicle a la universitat, i el segon pel que fa al total d’estudiants estrangers. Catalunya ocupa també la primera posició amb relació als estudiants de tercer cicle matriculats, en aquest cas tant de la Unió Europea com de la resta del món. Aquestes són algunes de les principals conclusions del Segon Observatori Universitari de Barcelona, un estudi elaborat pel Barcelona Centre Universitari (BCU).

En la presentació de l’informe, la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), M. Àngels Cabasés, s’ha felicitat pels resultats que se’n desprenen i que posen de manifest “la competitivitat del sistema universitari català actual en un entorn cada cop més globalitzat”.  El curs 2004-05, un 2,6% dels 198.282 estudiants matriculats a les universitats de Barcelona, que representen el 85% del total català, eren procedents de la resta de l’Estat i un 9,2% de l’estranger.

Cabasés ha destacat el fet que la posada en marxa de l’Espai Europeu d’Educació Superior, procés que ha de concloure el 2010, “afavorirà encara més la mobilitat d’estudiants”. Aquesta tendència ja s’ha començat a manifestar amb l’entrada en funcionament dels primers màsters oficials adaptats a la metodologia Bolonya, atès que en algun d’aquests estudis el percentatge d’estudiants estrangers representa gairebé el 30% dels matriculats.

El Barcelona Centre Universitari es va crear el 1997 amb l’objectiu d’impulsar, coordinar i dirigir les accions que la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, les vuit universitats de Barcelona i de la seva àrea d’influència, i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació creuen convenients per facilitar la integració dels estudiants forans que vénen a estudiar a les universitats de la capital catalana.

 Adjunt podeu consultar el dossier de premsa en .pdf