Divendres, 3 de juny, a les 10:00 hores, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, presentarà el pla pilot de migració dels sistemes informàtics de la STSI a programari lliure. La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació serà la primera unitat de la Generalitat de Catalunya a fer aquest canvi tecnològic.

 L’Acord per a un govern catalanista i d’esquerres a la Generalitat de Catalunya fixa, com un dels punts de l’acció de Govern, "la utilització per part de la Generalitat, organismes autònoms públics, empreses públiques i les de capital mixt sota control majoritari del Govern, preferentment en els seus sistemes i equipaments informàtics de programari lliure en català".

Diverses administracions ja han optat pel programari lliure com ara el Govern del Brasil, el Departament de Defensa dels Estats Units, l’Ajuntament de Munic, la Junta d’Extremadura o la Junta d’Andalusia, mentre que el Regne Unit ja ha anunciat la seva intenció de fer la corresponent migració.