El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, i el director general d'Infraestructures de telecomunicacions, Josep Ramon Ferrer, s'han reunit amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per explicar l'estat del desplegament de la Banda Ampla en l'àmbit rural. Aquest projecte vol dotar d'accés ràpid a Internet a totes les poblacions catalanes de més de 100 habitants que no tenen cobertura ADSL a través de la tecnologia sense fils WiMAX. La voluntat de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) amb aquesta actuació és afavorir la cohesió digital del país i aconseguir, a finals d'any, una cobertura de banda ampla del 97'7% de la població.

Jordi Bosch ha explicat al Síndic de Greuges de Catalunya l'estat actual de desplegament del Projecte de Banda Ampla Rural i les posteriors fases que estan previstes. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha celebrat que "el Síndic de Greuges hagi posat al centre de la seva agenda un tema com el de la vertebració de les infraestructures de telecomunicacions". Bosch ha explicat que "hem transmès a Rafael Ribó la voluntat d'obrir canals de comunicació amb l'STSI per tal de compartir els plans de desplegament d'infraestructures arreu del territori català i les dificultats que es presentin". Un dels principals eixos d'actuació de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació és garantir la connectivitat arreu del territori per tal que els ciutadans i empreses puguin gaudir de serveis avançats de telecomunicacions.

La reunió s'ha realitzat a petició prèvia del secretari de Telecomunicacions de Societat de la Informació arran de la seva preocupació per les queixes dels ciutadans que ha rebut la sindicatura de greuges.