FesInternet 2007 celebra el Dia Mundial de la Societat de la Informació amb una vintena d\'activitats

L\'STSI promou l\'activitat FesMemòria per ubicar indrets històrics de municipis en un mapa interactiu

query_builder   15 maig 2007 14:24

event_note Nota de premsa

FesInternet 2007 celebra el Dia Mundial de la Societat de la Informació amb una vintena d\'activitats

L\'STSI promou l\'activitat FesMemòria per ubicar indrets històrics de municipis en un mapa interactiu

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) ha impulsat la tercera edició de FesInternet, la Festa d\'Internet de Catalunya, coincidint un any més amb el 17 de maig, Dia Mundial de la Societat de la Informació. Enguany FesInternet 2007 (www.fesinternet.cat) ofereix prop d\'una trentena activitats de formació i divulgació per impulsar l\'ús d\'Internet i organitzades per diverses entitats col·laboradores.

Una d\'aquestes activitats, impulsada des la mateixa STSI amb la col·laboració de l\'Institut Cartogràfic de Catalunya (www.icc.cat) és l\'anomenada FesMemòria (http://www.fesinternet.net/continguts/estatic.php?id=20).

Aquesta iniciativa, que romandrà activa permanentment a partir del 17 de maig, facilita als ciutadans la possibilitat d\'ubicar en un mapa la memòria històrica del seu municipi.

Mitjançant els quaranta-tres col·laboradors, entre telecentres i biblioteques, de trenta-dos municipis (veure llista adjunta) d\'arreu del territori que fins ara s\'han inscrit a FesMemòria un dinamitzador/a ajudarà a ubicar un punt determinat del mapa per ressaltar algun fet històric, costum o llegenda introduint un text breu, l\'enllaç cap a una foto que prèviament ja estigui publicada a Internet i/o un enllaç cap a un altre recurs de la xarxa que expliqui el fet en qüestió. D\'aquesta manera cada vegada que un usuari d\'Internet visualitzi aquest mapa hi veurà destacat l\'indret històric i podrà clicar-lo per a consultar la informació.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha destacat “que les activitats de FesInternet ajuden a apropar la Xarxa als ciutadans que encara no l\'han integrat a la seva vida quotidiana” i ha insistit en el paper de la iniciativa per “lluitar contra la fractura digital des del punt de vista social”. En aquest sentit, Bosch ha recordat que “el Govern també està combatent territorialment aquesta fractura amb el desplegament intensiu d\'infraestructures de banda ampla”.

undefined
undefined
undefined
undefined