El Govern ha nomenat, el 19 de desembre, el director general d'Acció Cívica i el director general d'Acció Comunitària. Les dues direccions generals depenen de la Secretaria d'Acció Ciutadana.

Josep Maria Civis i Balasch va néixer a Sabadell l’any 1963. Té estudis de magisteri i d’educació social. Durant quatre anys ha presidit el Consell de Joves de Sabadell i ha fet de promotor de diverses entitats culturals del municipi. Ha participat en publicacions i conferències sobre temes d’associacionisme i d’infància maltractada i en jornades i seminaris sobre mediació i participació ciutadana. Civis ha treballat com a educador social al Vallès Oriental i ha estat responsable d’un centre obert. Fins a l’actualitat, ha estat regidor portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya de Sabadell i membre del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Xavier Garriga i Cuadras va néixer a Sant Pere de Ribes el 1948. És expert en serveis socials; membre fundador del Fons Català de Cooperació i president d’Inform. Actualment és director d’investigació de la Fundació CIREM. En l’àmbit dels serveis socials, durant el període 1991-1995 va ser cap de serveis del Programa Casals Cívics i cap de l’Oficina de Coordinació Territorial. També ha estat director del Pla d’actuacions al Barri de Sant Cosme i cap de l’Oficina Territorial del Departament de Benestar i Família durant el període 2005-2006. Xavier Garriga ha estat alcalde de Sant Pere de Ribes durant els períodes 1979-1991 i 1995-1999.