El dilluns 25 de setembre és el dia fixat per donar a conèixer el cens final, tot i que aquest cens podrà variar en funció de les reclamacions posteriors, ja que encara romandrà oberta la via judicial. Cal recordar que el 13 de setembre passat l'Institut Nacional d'Estadística (INE) va fer públiques les dades inicials xifrant el cens total en 5.320.395 persones.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) va fer públiques les primeres dades el dia anterior al que es va iniciar el període per fer les consultes pertinents als ajuntaments i consolats. Legalment, aquest període d’exposició del cens electoral, tant als ajuntaments com als consolats, va concloure dijous 21 de setembre. L’Oficina del Cens Electoral de Catalunya (OCE) resoldrà les reclamacions com a màxim fins al 24 de setembre, i notificarà les resolucions als ajuntaments i consolats. L’OCE atorgarà als electors que hagin demostrat que estan inscrits en el cens, però que no apareguin en les llistes, un certificat d’alta. Quan alguna dada personal aparegui de forma errònia en les llistes, s’emetrà a l’elector el certificat de correcció d’errors. Tots dos certificats censals específics permeten la votació dels electors en qüestió.

D’aquesta manera, el proper dilluns 25 de setembre es donarà a conèixer el cens final, tot esperant a les reclamacions judicials, tot i que normalment no es produeixen incidències nombroses. El nombre d’electors definitiu serà el que aglutina totes les persones que poden votar el dia 1 de novembre, i les que optin per fer-ho per correu. En aquest cas, el termini per votar per correu dels electors residents a Catalunya acabarà el 28 d’octubre.