La jornada electoral s\'està desenvolupant amb total normalitat arreu de Catalunya. Un total de 5.365.880 d'electors catalans estan cridats a les urnes, dels quals, 109.667 resideixen a l'estranger i 47.142 són ciutadans de la Unió Europea i de Noruega residents a Catalunya. Els electors de Catalunya poden votar des de les nou del matí i fins a les vuit del vespre.

Des de primera hora del matí s’han obert els 2.724 col·legis electorals sense cap incident destacat. Només s’han produït algunes petites incidències com ara retards en la constitució de meses i retirades de cartells electorals per la seva proximitat als col·legis a Barcelona, Blanes, Albons, La Pobla de Lillet, Sant Fost de Campsentelles i al Masnou. A més ha aparegut un col·legi al Prat de Llobregat amb silicona al pany.

Al CEIP Mediterrani de Sant Adrià de Besòs mancaven el secretari, el vocal i els seus substituts de la mesa electoral. Per això, el president ha nomenat el seu substitut com a vocal i la primera persona que ha anat a votar ha estat nomenada secretari, tal com marca la Llei Electoral. Finalment, una mesa del col·legi ubicat al Centre Cívic Torreforta de Tarragona i una altra al col·legi Josep Tous del carrer Begur de Sants, a Barcelona, no s\'han pogut constituir encara per la manca d\'algun dels membres de la mesa electoral.

Cal tenir en compte que, tot i que hi ha 946 municipis, només hi haurà eleccions en 924. D’acord amb les xifres de població referides a l’1 de gener de 2006, hi ha 22 municipis que funcionen en règim de consell obert (els electors elegeixen directament l’alcalde per sistema majoritari). Així, s’escolliran 8.910 regidors i 22 alcaldes d’elecció directa; 13 consellers generals d’Aran i 1.032 consellers comarcals.